Auteur

alles over fiscaal boekhouden

Menu
P

 

De Auteur...

 

Arno Ruijten was tot 1 september 2019 docent Belastingrecht en Boekhouden aan de opleiding Fiscaal Recht & Economie van Fontys Hogeschool Financieel Management te Eindhoven.

Daarnaast is hij als belastingadviseur verbonden aan Mullebergh Accountancy & Advies te Born.

I1972 begon zijn loopbaan bij de Belastingdienst en later ontpopte hij zich als een echte Vpb-man.

Vanaf 1987 geef ik al les aan een avondschool - dat beviel me erg goed - en in 1997 werd ik benaderd door de SPD-opleiding van Fontys.

Toen ik later voor de F-opleiding slaagde, gaf ik aan dat ik graag les wilde blijven geven en ik heb dat ook kort nog voor B/CKC kunnen doen.’

Dat Arno uiteindelijk in 1998 koos voor het docentschap, had een reden. ‘Ik kreeg de gelegenheid om één dag per week les te geven bij de Fiscale opleiding van Fontys.

Bij de dienst ontmoette ik een aantal stagiaires. Dat waren intelligente studenten, maar ik merkte dat zij de stof niet konden toepassen.

Ik sprak er met mijn toenmalig teamleider Rinus Verberne over hoe we dat zouden kunnen verbeteren. We bedachten dat de studenten een gefingeerd dossier zouden maken waardoor de aansluiting naar die stage wat gemakkelijker werd.’

Toen een van de docenten vertrok bij Fontys lag voor de weg voor Arno open en werd hij benaderd voor een fulltime dienstverband. ‘En daar hoefde ik niet lang over na te denken. In een gewone werkomgeving word je met zijn allen een dagje ouder maar op school is dat niet zo.

Het onderwijs houdt je jong want de studenten blijven altijd jong’, lacht hij. ’En spijt heb ik van deze stap nooit gehad’, voegt hij er nog even aan toe.

***